Авторизация

Рада зробила незворотним курс України в ЄС і НАТО

Рада зробила незворотним курс України в ЄС і НАТО

Верховна Рада зобов'язала уряд, президента і себе ввести Україну до Європейського Союзу та Організації Північноатлантичного договору. Про це із залу засідань парламенту повідомляє кореспондент LIGA.net.

За зміни до Конституції з приводу стратегічного курсу України на повноцінне членство в ЄС і НАТО, які оформлені у вигляді законопроекту під номером 9037, проголосували 334 депутати при 300 мінімально необхідних.


"Зараз в Кремлі уважно стежать за подіями в українському парламенті. Не дочекаєтесь!" - сказав, виступаючи перед голосуванням, президент  Петро Порошенко.



Відтепер повноваження Ради, Кабміну і президента доповнюються реалізацією стратегічного курсу країни на членство в ЄС і НАТО: такі зміни вносяться до статей 85, 102 і 116 Основного закону.


Читайте також: Оприлюднено текст змін до Конституції про курс на ЄС і НАТО


Крім того, п'ятий абзац преамбули доповнено словами про підтвердження "європейської ідентичності українського народу і незворотності європейського і євроатлантичного курсу України".


Також скасовується пункт 14 Перехідних положень Конституції, за яким військові бази на території України можуть використовуватися іноземними військовими формуваннями на умовах оренди. Саме на таких умовах у тимчасово окупованому Криму де-юре розміщується Чорноморський флот РФ.



З самого ранку депутати Радикальної партії Олега Ляшка та Батьківщини зірвали ранкове засідання Ради, після чого фракції пішли радитися. Нардепи від БПП і Народного фронту до початку засідання зайняли парламентську трибуну, яку два дні блокували "радикали".


22 листопада 2018 року Верховна Рада схвалила закріплення в Конституції курсу на ЄС і НАТО.


Реклама
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?