Авторизация

Сніданки не допомагають схуднути: все якраз навпаки - вчені

Сніданки не допомагають схуднути: все якраз навпаки - вчені

Дослідження групи вчених з Університету Монаша в Мельбурні показало: гіпотеза про те, що сніданок знижує щоденну кількість спожитих калорій і, тим самим, веде до схуднення, не підтверджується. Про це з посиланням на їх дослідження пише видання MedScape.

Дослідники виявили, що вага людей, які пропускають сніданок, була в середньому на 440 грам менше, ніж у тих, хто приймає їжу вранці. Останні споживають на 260 калорій в день більше.


При цьому, зазначають вчені, потрібно брати до уваги спосіб життя учасників дослідження: люди, які регулярно снідають, ймовірно, більш свідомі по частині здоров'я, і ​​їдять якісні продукти.

Вчені чесно попереджають: "Так як якість вивчених досліджень (використано 13 наукових робіт про вплив сніданку на здоров'я, - ред.) була переважно невисокою, наші висновки слід інтерпретувати дуже обережно".


Реклама

"І хоча регулярне вживання сніданку може мати інші важливі наслідки, такі як підвищення концентрації уваги і рівня уважності в дитинстві, необхідно дотримуватися обережності при рекомендації сніданку для схуднення у дорослих, оскільки це може мати протилежний ефект", - йдеться в їх висновках.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка