Авторизация

ГПУ почала розслідування проти Медведчука

ГПУ почала розслідування проти Медведчука

Генеральна прокуратура відкрила розслідування проти лідера проросійської організації Український вибір Віктора Медведчука. Про це прес-секретар ГПУ Лариса Сарган повідомляє у себе в Facebook.

"Глава проросійської організації Український вибір - право народу і глава політради партії Опозиційна платформа - за життя Віктор Медведчук зробив гучну заяву на партійному з'їзді 29 січня 2019 року в Києві, заявивши про необхідність утворення так званого автономного регіону Донбас з утворенням власного парламенту і уряду, а також про закріплення такого статусу в Конституції України", - пише Сарган.


ГПУ нагадує, що Росія поставляє бойовикам Донбасу озброєння та інші ресурси. Тому проголошення концепції "автономного регіону Донбас" сприяє законодавчому закріпленню російської окупації Донбасу.
Реклама

"У діях Медведчука В.В. містяться склади злочинів, передбачених ч.1 ст.110 КК України, а саме: умисні дії, вчинені з метою зміни кордонів території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, тобто публічні заклики, а також ч.1 ст.111 КК України - державна зрада у формі надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти Україн ", - пояснила Сарган.



Матеріали кримінальних проваджень будуть передані в Службу безпеки України.


14 січня Медведчук зустрівся з президентом Білорусі Олександром Лукашенком у Мінську.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка