Авторизация

Супрун виступила за легалізацію канабісу в медицині та науці

Супрун виступила за легалізацію канабісу в медицині та науці

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун виступила за легалізацію застосування канабісу в медичних і наукових цілях. Про це вона написала в Facebook.

Супрун зазначила, що медичний канабіс допомагає полегшити страждання при ряді важких захворювань, тому використання його в медицині - нормальна світова практика.


"Медичний канабіс має безліч доведених лікувальних і паліативних ефектів", - написала вона.

Медичний канабіс, за словами міністра, дозволений в багатьох країнах. В Україні ж він повністю заборонений, хоча його застосування могло б допомогти майже 2 мільйонам громадян, які страждають від хронічного болю та інших розладів, зазначила глава МОЗ.


Супрун на своїй сторінці детально пояснила, чому канабіс ефективний в медицині і при яких захворюваннях він застосовується.



Також міністр зазначила, що на сайті Верховної Ради зареєстровано петицію з вимогою легалізувати використання канабісу в медицині і науці, і закликала підписати її.


У травні у будівлі Кабміну в Києві пройшов Марш свободи - акція в підтримку медичного використання препаратів на основі канабісу. У заході взяли участь близько 200 осіб.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка