Авторизация

Геращенко радить Сайдіку перестати "панічно боятися росіян"

Геращенко радить Сайдіку перестати "панічно боятися росіян"

Спецпредставникові ОБСЄ по Україні Мартіну Сайдіку слід зосередитися на своїх безпосередніх обов'язках, а не пропонувати якісь "плани по Донбасу". Про це у себе в Facebook  написала перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

Вона пише, що Сайдік замість того щоб "перестати панічно боятися росіян", "самодіяльно" оприлюднив свій план для України в австрійській газеті, не маючи на це мандата ні від ОБСЄ, ні від нормандського формату.


"Найбільший нонсенс - загальна ратифікація (плану). Не існує і найближчим часом не може існувати жодного документа, який можуть одночасно ратифікувати Рада і Держдума: до тих пір, поки російські війська не підуть з Криму і Донбасу", - підкреслила вона.

Читайте також: Повернути Донбас. Як це обіцяють зробити топ-кандидати


За її словами, у Києва і так вже є мирний план по Донбасу, який з трибуни ООН оприлюднив президент Петро Порошенко: це миротворці ООН.


"Існують мінські угоди. Які грубо порушує одна країна-член ОБСЄ. Це РФ. <...> Ми чекаємо від посла Сайдіка заяви про деструктивну позицію РФ як в Донбасі, так і в групах (Мінська), і активноъ позиції - на ТКГ, щоб розблокувати процес звільнення заручників і щоб працював режим тиші", - підсумувала вона.



Раніше повпред РФ в контактній групі Мінська Борис Гризлов також здивувався плану Сайдіка, в якому той пропонує ЄС створити "Агентство з відновлення Донбасу" і спільну роботу ОБСЄ і ООН в регіоні заради місцевих виборів. Сайдік пише, що мінські угоди "нечіткі".


Читайте також: В Україні вважають план Сайдіка його особистою ініціативою

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?