Авторизация

Савченко і Рубана відвезуть в Донбас

Савченко і Рубана відвезуть в Донбас

Справа народного депутата Надії Савченко  та екс-керівника центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана  передали в Слов'янський суд Донецької області. Про це заявив адвокат Олександр Тананакін.

"Дело" Савченко - Рубана "їде в Слов'янськ. Хороше місто і на баржі підпливти можна", - зіронізував він.


Раніше ЗМІ повідомляли, що 29 січня визначили колегію суддів на чолі з Сергієм Проніним, які розглядають справу.

Поки невідомо, коли почнеться розгляд справи.


Рубана разом з Савченко підозрюють у плануванні насильницького перевороту і захопленні державної влади, підготовці теракту, сприянні терористам, а також в посяганні на життя чиновників і громадських діячів. 15 березня 2018 року генпрокурор Юрій Луценко  заявив вперше, що Рубана затримали 8 березня на КПВВ Майорське нібито зі зброєю від бойовиків.


За даними слідства, вони хотіли обстріляти урядовий квартал Києва і вбити керівництво держави. СБУ стверджує, що задокументувала перевезення Савченко і Рубаном в листопаді 2017-го зброї для цієї мети з тимчасово окупованої на вільну територію.



22 березня Рада дозволила зняти недоторканність з Савченко. Суд заарештував її і Рубана. Нардепу загрожує тюремний термін аж до довічного ув'язнення.


У травні СБУ повідомила, що Рубана терористи ДНР внесли в список обміну заручниками, а генпрокурор сказав, що партія Український вибір Віктора Медведчука "може бути" мозковим центром плану зі зміни або повалення конституційного ладу в Україні. Лідер партії тут же заявив, що це "повний абсурд". 1 серпня досудове розслідування "справи Савченко-Рубана" було завершено.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка