Авторизация

Справа про "жучки" у Холодницького: провадження закрили

Справа про "жучки" у Холодницького: провадження закрили

СБУ закрила кримінальну справу проти голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького: його підозрювали в розголошенні даних попереднього слідства. Про те, що провадження було закрито ще в кінці 2018 року, пише з посиланням на письмову відповідь Генпрокуратури Українська правда.

У документі говориться, що рішення було підписано 29 грудня.


Фото документа: Українська правда

Керівник САП проходив за ч. 4 ст. 27 (види співучасників), ч. 2 ст. 384 (завідомо неправдиве показання) і ч. 1 ст. 387 (розголошення даних досудового слідства або дізнання) КК.


Читайте також: Холодницького преміювали на півмільйона гривень - ЦПК


30 березня 2018 року глави НАБУ і ГПУ Артем Ситник і Юрій Луценко передали Кваліфікаційно-дисциплінарній комісії прокурорів скарги на керівника САП: нібито той зробив дисциплінарні порушення. Це сталося після того, як було оприлюднено зроблені в робочому кабінеті Холодницького аудіозаписи, на яких йдеться про підбурювання свідка до дачі неправдивих показань, про злив даних про майбутні обшуки і про пресинг на чиновників для прийняття "правильних" рішень.


За це главу САП закликали піти з посади. Його також звинувачували в перешкоджанні розслідуванню деяких проваджень НАБУ. 26 липня КДКП вирішила, що не стане звільняти його: Холодницький отримав тільки догану. Директор НАБУ заявив, що оскаржить догану.



Справа набула назву "акваріумної" після того, як в ЗМІ з'явилася інформація, що "жучки" для прослушки в кабінеті Холодницька закріпили на стінці акваріума.


Читайте також: Боротьба з корупцією вперлася в стіну. Прізвище стіни - Холодницький

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка