Авторизация

Кремль "дещо здивований" появою плану Сайдіка щодо Донбасу

Кремль "дещо здивований" появою плану Сайдіка щодо Донбасу

Російська влада здивована, що спецпредставник ОБСЄ по Україні Мартін Сайдік озвучив свій план з врегулювання ситуації на сході України, який передбачає організоване ЄС "Агентство з відновлення Донбасу" і спільну роботу ОБСЄ і ООН в регіоні заради місцевих виборів. Кремль вважає цю ініціативу зайвою, пише з посиланням на слова повпреда РФ в контактній групі Мінська Бориса Гризлова  пропагандистський ресурс ТАСС.

На його думку, Сайдік "намагається перекласти" питання вирішення ситуації з Донбасом на ООН, і це "викликає деякий подив".


"Нам не хотілося б думати, що спецпредставник ОБСЄ розписується в своїй неспроможності й неготовністі вирішувати поставлені перед контактною групою завдання", - витіювато висловився Гризлов.

Постпред РФ заявив, що Росія "як і ОБСЄ, є посередником у вирішенні внутрішньоукраїнського політичного конфлікту", кілька разів повторивши кремлівське кліше про те, що гібридна війна РФ проти України - це нібито "внутрішньоукраїнський конфлікт".


Гризлов, не відступаючи від лінії пропаганди Кремля, додав, що влада в Києві "використовує конфлікт в Донбасі для виконання своїх політичних амбіцій і комерційних інтересів за рахунок народу України".


Читайте думку: Мінські угоди все-таки можна переглянути


Раніше в МЗС РФ заявили, що це "особистий план" Сайдіка, який "ніким не визнаний", і тому в Москві через нього не переживають. У Путіна і зовсім назвали його ідею "пустышкой".



Сайдік в своєму плані говорить, що мінські угоди "нечіткі". На його думку, для проведення місцевих виборів в ОРДЛО потрібна ООН, тому що ОБСЄ лише оцінює якість виборчого процесу, але не має права організовувати вибори.


Читайте також: Повернути Донбас. Як це обіцяють зробити топ-кандидати

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?