Авторизация

Якщо треба, то нехай крадуть. У РФ хочуть легалізувати корупцію

Якщо треба, то нехай крадуть. У РФ хочуть легалізувати корупцію

У Росії міністерство юстиції планує пом'якшити законодавство про протидію корупції та не карати чиновників, якщо вони скоїли злочин через "обставини непереборної сили". Про це повідомляє російське видання  Ведомости.

Відповідне повідомлення відомство розмістило на порталі проектів нормативно-правових актів


Відповідно до діючого закону оцінювати корупційні правопорушення уповноважені комісії щодо дотримання вимог до службового поводження.

"У разі встановлення ними обставин, які свідчать про відсутність вини, дія чиновника не може бути кваліфікована як корупційне правопорушення. Але іноді дотримання обмежень і заборон, вимог щодо запобігання або врегулювання конфлікту інтересів неможливо в силу об'єктивних причин, при цьому звільнення від відповідальності законодавством не передбачено", - йдеться в повідомленні.


Мін'юст РФ відзначає, що таке звільнення можливе, якщо недотримання вимог викликано об'єктивними обставинами, які зробили неможливим дотримання заборон.



Про які саме "об'єктивні обставини" йдеться, відомство не уточнює.


 4 січня 2019 року генеральна прокуратура Латвії висунула звинувачення громадянинові Росії в запропонуванні хабара в розмірі понад мільйон євро посадовій особі Держполіції.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка