Авторизация

У Путіна впав післясвятковий рейтинг - дані двох опитувань

У Путіна впав післясвятковий рейтинг - дані двох опитувань

Відразу дві російські соціологічні служби після новорічних свят провели опитування, згідно з якими рейтинг довіри президента Росії Володимира Путіна знизився - причому, за даними однієї з них, до історичного мінімуму. Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

За даними ВЦВГД, до 13 січня 2019 року рейтинг довіри Путіну опустився до 33,4%. Ще в грудні 2018 року йому довіряли 36,5% росіян.


"Показники рейтингу довіри російському президенту досягли мінімуму з 2006 року - до цієї дати на сайті ВЦВГД доступні дані опитувань про довіру до політиків", - наголошується в повідомленні.

ВЦВГД ставив респондентам відкрите питання про довіру при "вирішенні важливих державних питань", при відповіді на яке можна вибрати необмежену кількість політиків. Путін - лідер цього рейтингу. Друге і третє місце займають Сергій Шойгу  з 13,7% і  Сергій Лавров з 9,3% - їхні рейтинги також знизилися на 2,3% і 2,4% відповідно.


"Якщо взяти березневі цифри за 15 років, то найнижча цифра - 45% була в березні 2005 року, максимальна цифра - 65% в березні 2015 року", - зазначив росЗМІ директор ВЦВГД Валерій Федоров в 2015 році.


Таким чином, з 2015 року президенту довіряє майже вдвічі менше росіян.


Схоже опитування із застосуванням іншої методології (з поділом на тих, хто довіряє президенту повністю, і на тих, хто йому "скоріше довіряє") опублікував в минулу п'ятницю і ФГД. Згідно з даними цієї служби, Путіну місяць тому в тій чи іншій мірі довіряли 60% опитаних, зараз - 57%.


Системним фактором зниження рейтингів політолог Костянтин Калачов вважає "втому від президента".


"Зростає число тих, хто готовий сказати Путіну спасибі за зроблене, але вважає, що він себе вже вичерпав і потрібні зміни. Це не та група, яка критикувала Путіна спочатку, це вчорашні лоялісти", - зазначив Калачов.



Він вважає, що у людей накопичилася втома, зникла віра в краще майбутнє з Путіним і настала криза очікувань.


Реклама

22 листопада 2018 року російський Левада-центр повідомляв, що за останній рік знизився електоральний рейтинг Путіна: з 66% до 56%.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?