Авторизация

Вісті з Полтави - Хто відповідальний за охорону водних біоресурсів на території Сулинського заказника?


Вісті з Полтави - Хто відповідальний за охорону водних біоресурсів на території Сулинського заказника?


У Сулинському заказнику вкотре виявили браконьєрські знаряддя лову. Цього разу — 700 метрів сіток та промисловий ятір. Рейди постійно проводять відповідні рибоохоронні органи, але хто виконує основну контролюючу функцію?


Спеціалісти Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Держекоінспекції Центрального округу провели рейд на Сулі. На території ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Сулинський» працівники Управління витягли 700 метрів сіток та промисловий ятір. Рибоохоронні служби постійно викривають порушення на цій території. 



Хто виконує основні функції з охорони заказника «Сулинський»?



Відповідно до чинного законодавства охоронні зобов’язання по заказнику «Сулинський» покладено на Мінекології та інші спеціально уповноважені органи. Частина заказника входить до Національного природного парку «Нижньосульський», охоронні зобов’язання тут виконує Служба охорони парку. 



Полтавський рибоохоронний патруль також може проводити рибоохоронні рейди на цій території. Згідно зі ст. 10 Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів» посадові особи органів рибоохорони здійснюють державний контроль та управління в галузі охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та мають повноваження безперешкодного доступу до території (у тому числі об’єктів природно-заповідного фонду) і приміщень підприємств, установ та організацій, які здійснюють добування, утримання, зберігання або переробку водних біоресурсів. 



Управління Державного агентства рибного господарства у Полтавській області постійно здійснює на території заказника рибоохоронні заходи. Про що свідчать результати роботи з початку року. Інспектори рибпатруля викрили 497 порушень, із яких 132 за ст. 85 ч. 3 КУпАП, 230 — за ст. 85 ч. 4 КУпАП. Також склали 135 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна. Направлено судами для відкриття кримінальних проваджень 34 справи. 



Загалом інспектори за цей час конфіскували 8159,8 кг водних біоресурсів та 316 заборонених знарядь лову (сіток), загальною довжиною 17014 м. За актами безхазяйного майна вилучили 607 сіток, довжиною 24326 м. Загалом накладено штрафів на 27 485 грн, стягнуто — на 10 285 грн. Збитків нараховано на 313 997 грн, сплачено — 313 997 грн. 


ГО «Захист водних ресурсів Полтавщини»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка