Авторизация

Розробляють нову машину MRAP для армії і ВПС

Армія США спільно з ВПС США (USAF) розробляють машину із захистом від мін і засідок MRAP, оснащену лазерними технологіями.

Дослідний зразок машини для відновлення авіабаз, постраждалих від артилерійського удару RADBO (Recovery of Airbase Denied by Ordinance) розробляється Центром по проектування та дослідження в області керованих ракет і авіації Армії США AMRDEC (Army Aviation and Missile Research Development and Engineering Center), підприємством із впровадження дослідних зразків, бойовим авіаційним командуванням ВПС, і випробувальним центром Редстоун.

Дослідний зразок RADBO обладнаний лазером, маніпулятором, панеллю керування і іншими пристроями. Це встановлено на шасі Cougar MRAP 1 категорії. Для дослідного зразка ВПС США створювали лазер, здатний підривати бомби на відстані до 300 м, армія США розробила руку і кіготь маніпулятора, який може витягнути 50 фунтів (близько 23 кг) вантажу з тріщин і з-під завалів.

Також на машину були встановлені інфрачервоні камери, поліпшені органи управління водія і два генератора змінного струму, що видають більш 1100А. Лазер покликаний допомогти оператору знищити саморобні вибухові пристрої (IED), саморобні бомби, міни та інші вибухові боєприпаси, що не розірвалися, з безпечної відстані.

Маршал Даттон (Marshall Dutton), керівник програми модернізації засобів знешкодження вибухонебезпечних предметів, сказав: «Ми можемо зіткнутися з тисячами невеликих боєприпасів на злітно-посадковій смузі або на полі аеродрому, але RADBO допоможе значно скоротити час розчистки. Зараз час розчистки злітно-посадкової смуги після артударів може зайняти кілька днів і навіть тижнів, з RADBO це займе набагато менше часу».

RADBO може розчистити відразу цілу ділянку, дозволяючи пілотам винищувачів використовувати розчищених ділянку незабаром після скидання вибухових боєприпасів, тим самим рятуючи життя на полі бою.

Доводочні випробування дослідного зразка повинні закінчитися в липні, а додаткові випробування за участю авіафахівців продовжаться на авіабазі Тіндалл у вересні.

Даттон заявив: «Ми очікуємо виробництво ще 14 машин RADBO після завершення доводочних випробувань для командування AFCENT. Ми з нетерпінням чекаємо подальшої співпраці з PIF».
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?