Авторизация

Сьогодні Всесвітній день боротьби з глаукомою

Сьогодні Всесвітній день боротьби з глаукомою
6 березня щорічно відзначається Всесвітній день боротьби з глаукомою. Його ініціатором стали Всесвітня асоціація товариств глаукоми і Всесвітня асоціація пацієнтів з глаукомою, відзначати День почали з 2008 року. Чому ж так важливо знати і пам'ятати про цю хворобу?
Справа в тому, що глаукома - це хвороба, яка дуже часто призводить до інвалідизації людини, а саме до того, що вона втрачає зір аж до повної сліпоти. Експерти стверджують, що ймовірність абсолютної втрати зору в результаті глаукоми через 20 років після прояву перших симптомів хвороби становить 25% на одне око і 9% на два ока. У світі зафіксовано близько 65-ти мільйонів випадків глаукоми. А з 28-ми мільйонів сліпих людей на землі 20% втратило зір саме через глаукому.
Термін «глаукома» об'єднує групу хвороб, у яких різне походження, але загальні прояви. Це підвищений внутрішньоочний тиск, звуження поля зору, розвиток атрофії зорового нерву. Швидкість прогресування хвороби може бути різною, а не допустити втрати зору допомагає раннє виявлення глаукоми та своєчасне правильне лікування.
До симптомів, за якими можна запідозрити глаукому, відносяться:
«літаючі мушки», райдужні кола перед очима, особливо якщо дивитися на джерело світла;
часта зміна окулярів через постійне погіршення зору;
людині все видно, як в тумані.
Якщо ви відзначаєте у себе подібні симптоми, потрібно обов'язково звернутися за консультацією до офтальмолога.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка