Авторизация

МОЗ опублікувало верховодила використання жарознижуючих засобів

МОЗ опублікувало верховодила використання жарознижуючих засобів
Хоча осінньо-зимовий сезон вже і закінчився, але березень - традиційний час багатьох вірусних інфекцій. Тому в МОЗ вирішили опублікувати правила використання жарознижуючих засобів, про які потрібно знати всім.
Температура тіла у здорової людини зазвичай відрізняється впродовж доби. Наприклад, ввечері вона може бути вищою, ніж вранці на цілий градус. Це цілком нормально. У жінок на температуру може впливати менструальний цикл: в його першій половині температура нижче, а після овуляції - трохи вище. У дітей першого року життя температура може підніматися до 37,5 ° С, і це теж вважається нормальним, якщо немає інших симптомів захворювання.
За рекомендаціями МОЗ, давати жарознижуючі засоби не варто, якщо у дитини температура нижче 38°С, у дорослої людини - 38,5°С. Ефективними препаратами для зниження температури тіла вважаються ліки на основі парацетамолу та ібупрофену.
Не рекомендується як жарознижуючий засіб використовувати ацетилсаліцилову кислоту (аспірин), оскільки вона може спровокувати синдром Рея з тяжкими наслідками, такими як печінкова недостатність, енцефалопатія.
Також у МОЗ не рекомендують використовувати для зниження температури тіла настоянки на основі спирту, якими натирають хворого.
Варто відзначити, що підвищення температури тіла - це ознака того, що організм бореться з інфекцією. Тому якщо її показники не дуже високі, не потрібно заважати організму самостійно справлятися з хворобою. Також потрібно звертати увагу на загальний стан хворого. Якщо він в цілому відчуває себе непогано, можна трохи почекати з жарознижувальними засобами.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка