Авторизация

Куріння плохо впливає на роботу мозку


Куріння плохо впливає на роботу мозку
Вчені із США провели масштабне дослідження про взаємозв'язок куріння і роботи головного мозку людини. Його результати були опубліковані в журналі Neuropsychopharmacology. З'ясувалося, що через тютюнопаління у людини ураження зазнає і біла, і сіра речовина мозку.


Над дослідженням працювали вчені з Університету Еморі, Військово-медичного університету і Вермонтского університету. Також для даного дослідження використовувалася база британського Біобанку. Було проаналізовано результати МРТ головного мозку 17 тисяч осіб. Вони показали, що у курців обсяг білої і сірої речовини менше, ніж у людей, які не курять. Також у курців спостерігаються характерні негативні зміни роботи певних ділянок мозку. Наприклад, мова йде про гіперінтенсивність білої речовини, що є ознакою її ураження і діагностується за допомогою МРТ. Саме такі ураження призводять згодом до хвороби Альцгеймера і погіршення когнітивних функцій людини. Тому курці більш схильні до деменції.



Крім хвороби Альцгеймера, за результатами дослідження, курці ризикують отримати в майбутньому депресію і різні психози і неврози.



Керівники зазначеного дослідження відзначають, що їх висновки потребують додаткових підтверджень шляхом аналізу інших подібних досліджень. Однак те, що куріння негативно впливає на головний мозок людини і провокує схильність до певних неврологічних недуг, є очевидним, вважають вчені.
Автор: Ольга Купріянова

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка