Авторизация

Врачи винайшли штучний серцевий клапан, який «росте» разом з дитиною

Врачи винайшли штучний серцевий клапан, який «росте» разом з дитиною
Медики з дитячої лікарні міста Бостон (США) створили протез серцевого клапана з регульованим діаметром. Для регуляції діаметру такого клапана більше не потрібна операція, повідомляє видання Eurek Alert. За результатами досліджень, цей тип штучного серцевого клапана зможе в разі потреби змінюватися в ході росту організму людини.
Базисом для винаходу послужили клапани, які вже використовуються в венах ніг. У них, на відміну від штучних серцевих клапанів, що використовуються нині, є не 2, а 3 стулки. Це дозволяє клапану змінюватися відповідно до змін діаметру вен.
Нові серцеві клапани пройшли успішне випробування на тваринах. Їх результати показали, що цей вид клапана успішно змінюється разом з тим, як організм росте. Регулювати їх діаметр можна за допомогою катетера. Це дозволить уникнути операцій на серці пацієнтам, які отримали штучний серцевий клапан в дитинстві, що прекрасно, адже будь-яке оперативне втручання - це ризик.
Стан здоров'я тварин, на яких випробовували клапан, нормальний. Після успішного закінчення випробувань на тваринах вже найближчим часом розпочнуться клінічні випробування на людях, які триватимуть від 1 до 2 років. Якщо і вони будуть успішними, такі штучні серцеві клапани будуть широко використовуватися в кардіохірургії.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?