Авторизация

Алкоголізм, куріння та недостатня фізична активність - фактори розвитку неінфекційних хвороб

Алкоголізм, куріння та недостатня фізична активність - фактори розвитку неінфекційних хвороб
Неінфекційні захворювання - величезна проблема сучасного суспільства. Адже їх не можна попередити шляхом вакцинації, їх можна тільки контролювати за допомогою профілактичних заходів. Від серцево-судинних захворювань, раку, діабету та інших неінфекційних хвороб щороку помирають мільйони людей.
Всесвітня організація охорони здоров'я назвала три фактори, які найсильніше впливають на розвиток неінфекційних захворювань. Це алкоголізм, куріння і недостатня фізична активність. За даними ВООЗ, від різних неінфекційних хвороб щороку помирає 41 мільйон людей у світі. Це 71% від кількості всіх щорічних смертей, що дозволяє стверджувати, що саме ці недуги - головна небезпека, особливо для жителів високорозвинених країн.
Алкоголізм найчастіше провокує рак або цироз печінки, тютюнопаління - рак легенів, низька фізична активність призводить до появи зайвої ваги і ожиріння, що є фактором ризику при розвитку багатьох видів раку. Неправильне харчування, стрес, шкідливі звички можуть спровокувати розвиток діабету, серцево-судинних недуг, ендокринних порушень і багатьох інших небезпечних для здоров'я і життя недуг. Щоб уникнути ризиків, слід переглянути свій спосіб життя.
У ВООЗ не втомлюються стверджувати - люди часто самі шкодять собі, безвідповідально поводяться, через що хворіють і вмирають. І якщо найбільша проблема слаборозвинених країн - інфекції, то у жителів країн із середнім і високим рівнем доходу – це неінфекційні хвороби.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?