Авторизация

З 1 березня для перетину кордону з Росією українським пацієнтам знадобиться закордонний паспорт

З 1 березня для перетину кордону з Росією українським пацієнтам знадобиться закордонний паспорт
З 1 березня 2020 року змінюються правила перетину кордону з Російською Федерацією для громадян України. З цього часу українцям потрібно буде для в'їзду в Росію пред'являти закордонний паспорт, а не внутрішній, як було раніше. Цю інформацію потрібно враховувати українським пацієнтам, які їдуть в Росію.
Інформацію про зміну режиму в'їзду в Росію повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук. При цьому, щоб потрапити з РФ в Україну, українським громадянам і раніше досить надати внутрішній паспорт. Експерти прогнозують, що наступним кроком може стати введення візового режиму між Україною і Росією. Все це становить чималі труднощі для громадян України, які хочуть вирушити в сусідню країну з яких-небудь причин, пов'язаних, в тому числі, і з медициною. В Україні і Росії проживає багато родичів, тому бувають випадки подорожі лежачого хворого в сусідню країну і назад для візиту або для переїзду на постійне місце проживання. Організацією подібної поїздки потрібно займатися заздалегідь.
Використовувати для неї не тільки спеціалізовану службу перевезень пацієнтів, а й оформити закордонні паспорти хворому і членам його супроводу, якщо цих документів у них поки немає.
Пацієнтам, прикутим до ліжка, буде досить важко оформити закордонний паспорт. На щастя, зараз з'явилися сервіси з виїзного оформлення документів. Співробітники міграційної служби можуть приїхати з усім необхідним обладнанням додому до людини з обмеженими можливостями пересування. На сьогодні послуга доступна в 9-ти містах України. Однак вартість такого оформлення паспорта буде вища, ніж стандартна процедура.
Про перевезення пацієнтів між Україною і Росією потрібно знати наступне:
Для цього з 1 березня 2020 року буде потрібно закордонний паспорт.
Якщо пацієнт лежачий, під час митного і паспортного контролю він залишається в транспортному засобі, інспектори підходять до нього.
У багажі у пацієнта не повинно бути зброї, наркотичних, токсичних речовин, сильнодіючих ліків, предметів мистецтва.
Суму понад 10 тисяч доларів, яку перевозять пасажири, потрібно декларувати.
Якщо кордон перетинає неповнолітній, його повинні супроводжувати батьки, або у нього має бути нотаріально завірений дозвіл на виїзд за кордон від батьків, якщо відсутній хоча б один з них.
Подорож з хворим за кордон вимагає підготовки. Краще заздалегідь подбати про все і скористатися послугами компаній, що спеціалізуються на перевезенні пацієнтів між країнами.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?