Авторизация

В Україні офіційно затвердили сучасні стандарти мікробіологічної діагностики туберкульозу

В Україні офіційно затвердили сучасні стандарти мікробіологічної діагностики туберкульозу
1 листопада набрала чинності обов’язкова до виконання інструкція з мікробіологічних досліджень туберкульозу для всіх лабораторій в Україні, які здійснюють таку діагностику.
Наказ МОЗ №45 від 06.02.2002, який до цього використовували лабораторні спеціалісти, втратив чинність, відповідно до Наказу Міністерства від 27 червня 2019 року.
Мікробіологічна діагностика необхідна, щоб лікар міг підібрати препарат та максимально ефективну схему прийому ліків для людини з туберкульозом. В процесі діагностики лаборант визначає штам бактерії туберкульозу та перевіряє її на резистентність до протитуберкульозних препаратів.
Інструкція вступила в дію 1 листопада, вона містить методики виконання досліджень для лабораторних спеціалістів. Попередня редакція офіційної інструкції була розроблена і затверджена у 2002 році, тож у ній не були враховані методики роботи з розробленими пізніше препаратами. Застосування нової інструкції забезпечить якість і відповідність міжнародним стандартам послуг з діагностики туберкульозу в кожній лабораторії України.
Наказ МОЗ України №1462 від 27.06.2019 “Про затвердження Інструкції з мікробіологічної діагностики туберкульозу” можна знайти на сайті Верховної Ради України за посиланням.
Джерело: phc.org.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка