Авторизация

Операція з відновлення обличчя: лікарі зібрали обличчя хлопця заново


Операція з відновлення обличчя: лікарі зібрали обличчя хлопця заново
Унікальну операцію провели хірурги опікового центру 8-ї міської клінічної лікарні Львова та лікарі з центру Sunnybrook Health Science Centre в Торонто. Керував лікарями з-за кордону канадець українського походження, Олег Антонишин.


Пацієнту 16 років, ще у 2 роки він отримав електричний опік носа глибокого характеру. Як наслідок, травма викликала дефект на обличчі, який під час росту організму призвів до неправильного розвитку та формування частини черепа.



Крім цього, пацієнт мав низку супутніх проблем з мовою, а також з диханням. Все в сукупності доставляло пацієнту психологічний дискомфорт та проблеми. Підліток вже мав декілька корегувальних операцій, проте вони не мали суттєвого впливу.



Операція передбачала закриття внутрішньої та зовнішньої поверхні носа. Для цього хірурги взяли шматок шкіри з передпліччя у пацієнта та під’єднали судини до загального кровотоку. Для відновлення носового каркаса з хряща лікарі використали частину хряща з ребра пацієнта.



Як коментує операцію. Ігор Стояновський, заступник головного лікаря медичного закладу, де проходила операція, за один раз пацієнту необхідно було виконати 4 види оперативного втручання. Зокрема, це видалення рубців, що утворились після опіку. Наступна – операція на кістках лицьового черепа для відновлення прохідності носових ходів. Ще дві – відновлення зовнішнього та внутрішнього покривів носа.



За словами заступника головного лікаря, пацієнту можна дати 8 балів з 10. І лікар сподівається, що це межа.
Джерело: itmed.org

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?