Авторизация

Протокол EASL із лікування ВГB перекладено українською

Протокол EASL із лікування ВГB перекладено українською
На сайті Центру громадського здоров’я опубліковано переклад українською мовою Клінічних рекомендацій щодо лікування вірусної інфекції гепатиту B (2017) Європейської асоціації з дослідження печінки (EASL).
За оцінками експертів, в Україні близько 1,5% (632 298) людей інфіковано вірусом гепатиту В, але під медичним наглядом перебуває тільки 23 687 осіб (3,7%). Отже, значна кількість населення ще не знає про свій діагноз і не має доступу до лікування.

Вірусний гепатит В
є невиліковною хворобою і потребує довічного прийому медичних препаратів. Якщо вчасно діагностувати інфекцію та розпочати лікування, можна попередити тяжкі ускладнення, такі як цироз і гепатоцелюлярна карцинома.
Найефективніший метод профілактики ВГB — це щеплення, а саме введення трьох доз вакцини, що забезпечує захист на все життя.
Вакцинація проти вірусного гепатиту В включена до національного Календаря щеплень і є безкоштовною для усіх дітей від народження до 18 років. Оскільки таку вакцинацію запроваджено 2000 р., щеплення рекомендовано і дорослим.
Джерело: phc.org.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка