Авторизация

Порівняння шипованої гуми Nokian Hakkapeliitta 10 SUV та Nordman 8 SUV

У світі зимових шипованих шин лише небагато імен викликають такий сильний ефект, як флагманська серія Hakkapeliitta.

Автошини Nokian Hakkapeliitta 10 SUV є зенітом шинних технологій компанії, втілюючи в собі останні досягнення, що забезпечують безпрецедентне зчеплення з найбільш зледенілими і засніженими дорогами.

Лінійка Nordman позиціонує себе як бюджетне рішення. Модель Nordman 8 є замаскованим старожилом Hakkapeliitta 8, який випускався з 2013 по 2019 роки.

Перезапуск під брендом Nordman після свого панування в лінійці Hakkapeliitta більше нагадує стратегію ребрендингу, демонструючи прагнення Nokian забезпечувати цінність і високу якість навіть своїх продуктів другого рівня.

По суті, фінські фахівці випустили на ринок лідера з минулого, реінкарнацію протектора з невеликими змінами компаунду гуми, досить сміливим і сильним маркетинговим ходом.

Уявіть ситуацію, в 2015 році ви купуєте саму передову модель Хаккапеліта 8, до 2020 року вона зношується, але ви дуже задоволені і хочете купити такі самі. Заходьте на сайт Autoshini.Com, сторінка підбору шипованої гуми, але розумієте, що ціни підросли, і ви не готові до великих витрат. Саме для подібних ситуацій і було запущено серію Нордман.

Цікаво: у 2023 році, після виходу Нокіан з російського ринку та розпродажу всіх своїх активів, на світ з'явився бренд Ikon Tyres.

 

Порівняння Nokian Hakkapeliitta 10 SUV проти Nordman 8 SUV

Тестовий розмір 235/55 R18, досить популярний у сегменті позашляховиків, дозволяє повністю розкрити потенціал моделей.

Дисципліна Nokian Hakkapeliitta 10 SUV Nordman 8 SUV
Рік випуску 2020 2020
Де виготовляється Фінляндія, Росія Росія
Шум, дБ 77,1 77,8
Витрати палива, л/100 км 5,73 5,96
Лід
Гальмування (25 - 5 км/ч), м 11,62 12,74
Розгін (5 - 15 км/ч), с 2,36 2,47
Час кола, с 42,49 46,31
Сніг
Гальмування (35 - 5 км/ч), м 11,15 11,99
Розгін (5 - 25 км/ч), с 5,63 5,69
Час кола, с 77,65 80,86
Мокра дорога
Гальмування (80 - 5 км/ч), м 39,22 39,51
Час кола, с 41,53 42,05
Аквапланування, км/ч 54,6 55,5
Суха дорога
Гальмування, м 35,95 36,87
Суб'єктивне управління, бали 3 2

Лід

Найскладніше, але водночас основне завдання для шипованих шин. Слизьке, підступне крижане полотно, на якому з'являються чемпіони та зникають суперники.

Під час обговорення чемпіонів на льодовій арені серія Нокіан Хакапеліта - це ім'я, що викликає повагу вже 90 років.

Автошини Хакапелита 10 займають лідируючу позицію, підкреслюючи своє місце в авангарді льодових характеристик. Стрибок поколінь очевидний, і корона міцно тримається за інноваційнішим варіантом.

Сніг

Сніг, з його пухнастою чарівністю і підступним зчепленням з дорогою, є непередбачуваним противником зимової гуми. Серія Hakkapeliitta відома своєю майстерністю приборкання снігу. Проте, безперервна еволюція очевидна, новинка помітно випереджає свого шановного попередника, перевизначаючи стандарти продуктивності снігу.

Мокра дорога

Просочені дощем дороги з їх глянцевим блиском є випробування іншого роду: аквадинаміку і гідростійкість.

Як і всі технологічні досягнення, десятка злегка виривається вперед, втілюючи в собі досягнення в галузі динаміки, встановлюючи новий стандарт гідродинамічних характеристик.

Суха дорога

Шиповані шини, проголошені переможцями льоду, входять у царство сухої місцевості з властивим їм недоліком. Відомий факт: автошини домінують на зимових покриттях, але не оптимізовані для сухого асфальту. Серія Hakkapeliitta у постійному прагненні до комплексної продуктивності демонструє свої можливості в сухому стані в розрізі поколінь.

Шиповані колеса, які традиційно не є найкращим вибором для сухої дороги, 10-та версія демонструє зусилля Нокіан щодо забезпечення покращених відчуттів на сухій дорозі. Тим не менш, дуже важливо пам'ятати основну суть моделей: вони чемпіони на льоду, і їхня справжня міць розкривається в найсуворішу зиму. На сухих покриттях автошини показують посередні можливості, неминуче поступаються нешипованим аналогам.

Шум

Шиповані шини за своєю природою роблять більше шуму, проте фінські іненери демонструють зусилля щодо вдосконалення цього аспекту. Це м'яке нагадування, що особлива увага приділяється цілісному досвіду водіння, а контроль шуму є ключовим аспектом комфортної їзди.

Витрати палива

Показники підкреслюють відданість бренду не лише якості їзди на льоду, але також стійкості та ефективності. Цифри наочно показують прагнення Нокіана вдосконалити кожен аспект своєї продукції, від зчеплення з дорогою до екологічності.

Висновок

У морозному світі зимових шин, серія Хакапеліта завжди була взірцем надійності та продуктивності. Порівняльний аналіз проливає світло різні аспекти.

Не можна заперечувати ефективність Nokian Hakkapeliitta 10 SUV, від бездоганного зчеплення зі зледенілою дорогою до оптимізованої паливної економічності та зниженого рівня шуму, що є втіленням інновацій на піку свого розвитку. Кожне випробування та показник підкреслювали розширені можливості, проте чудова продуктивність має преміальну ціну.

Nordman 8 SUV не сильно відстає, це нагадування про час, коли протектор був флагманом серії Хакапеліта, пропонуючи похвальні характеристики. За ціною майже на 35% нижче, колеса є альтернативою для тих, хто прагне преміальної якості, але готовий відмовитися від передових досягнень на користь більш економічного варіанту.

Зрештою, в той час як Nokian Hakkapeliitta 10 SUV, безперечно, займає трон зимових шин, Nordman 8 SUV стає гідним суперником для тих, хто шукає поєднання якості та ціни.

Вибір між колесами є свідченням пріоритетів: останні розробки в галузі шинних технологій або поєднання продуктивності та економії. Обидва варіанти власними силами є символами прагнення Нокіан до досконалості у світі зимових шипованих шин.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?