Авторизация

Volkswagen призупинив будівництво «батарейного» заводу в Європі

Volkswagen призупинив будівництво «батарейного» заводу в Європі

Закон США про інфляцію, покликаний стимулювати американську автомобільну промисловість, став справжнім жахіттям для компаній, що базуються в Європі та Азії. Зокрема документ передбачає стимули для виробників акумуляторних блоків для електромобілів. Однією із жертв цієї норми став Volkswagen.
Цього тижня німецький концерн призупинив свій план будівництва нового «батарейного» заводу в Східній Європі, на користь об'єкту у Північній Америці. Це дозволить розраховувати на субсидії від уряду США. За оцінками Volkswagen, відповідно до Закону про інфляцію концерн може отримати 9,5-10,5 мільярдів доларів у вигляді субсидій та позик.

Будівництво європейського заводу відкладено доти, доки ЄС не запропонує рівноцінних американським фінансових стимулів. Коментуючи це рішення, один з інженерів Volkswagen написав, що Європа ризикує втритити «мільярди» інвестицій найближчими роками, якщо не надасть державної допомоги та дешевої зеленої енергії. При цьому він додав, що німецький концерт досяг «набагато швидшого прогресу» зі своїми планами щодо виробництва акумуляторів у Північній Америці, ніж із пропозицією щодо Східної Європи.
Як заявив два роки тому колишній глава VW Герберт Дісс, концерн планував побудувати шість гігафабрик у Європі. Також у плани входило будівництво заводу у Північній Америці. Ухвалення Закону про інфляцію прискорило американський проєкт.
Ілон Маск також розраховує на державні субсидії за новим Законом. Минулого місяця від будівництва батарейного заводу у Європі відмовилася Tesla. Натомість компанія сконцентрується на розширенні виробництва акумуляторів у Північній Америці.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?