Авторизация

Chevrolet представив гоночний Corvette Z06 GT3.R

Chevrolet представив гоночний Corvette Z06 GT3.R

Компанія Chevrolet представила Corvette Z06 GT3.R, гоночний автомобіль, орієнтований на клієнта, і свій перший автомобіль, який повністю відповідає технічним вимогам FIA GT3. Новинка, яка є наступником Corvette C8.R, представленого у 2019 році, щоб брати участь у класі GTLM, змагатиметься у класі GT Daytona, починаючи з 2024 року.


Марк Стілоу, директор GM Motorsports Engineering Competition, повідомив, що Corvette Z06 GT3.R відкриває нові горизонти для Chevrolet та програми Corvette Racing. У цьому гоночному автомобілі використовуються знання, накопичені протягом усієї довгої та успішної історії підрозділу Corvette Racing, а також досвід команд із проектування, дизайну та покращення продуктивності гоночних машин.

Як і його попередник, Corvette Z06 GT3.R оснащуватиметься 5,5-літровим двигуном Chevrolet V8 з плоским колінчастим валом DOHC. Як і у випадку з «цивільною» версією Corvette Z06 2023, двигун гоночного автомобіля буде вироблятися в Боулінг-Грін, штат Кентуккі, і навіть у гоночних умовах він на 70% складається з компонентів, що використовуються для будівництва серійного автомобіля. Так само інженери автобренду кажуть, що Corvette Z06 GT3.R має багато загальних компонентів шасі з цивільним автомобілем. Фактично, Пратт Міллер, команда, якій доручено будівництво гоночних автомобілів, бере за основу алюмінієве шасі Z06 і додає до нього сталевий каркас безпеки. Потім додаються гоночні пружини та амортизатори, а також гальмівні диски, супорти та колодки та ще 18-дюймові колеса. При цьому гоночна версія оснащується спеціально розробленим аеродинамічним обвісом, хоча і має багато спільного зі стандартним Chevrolet Corvette Z06.


Як сказав Тадж Юхтер, виконавчий головний інженер Corvette, підрозділ Corvette Racing дуже впливає на дизайн серійних автомобілів Corvette протягом 25 років. Виробнича та гоночна команди марки тісно співпрацювали при розробці, щоб максимально використовувати переваги конструкції із середнім розташуванням двигуна, поділяючись один з одним отриманим у ході випробувань досвідом, що дозволяє досягти максимальних показників практично за всіма параметрами, чи це продуктивність чи керованість, або навіть аеродинаміка.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?