Авторизация

Все, що вам потрібно знати про AdBlue — що це таке, для чого воно і як воно працює?

 Виробники автомобілів розробили дві системи очищення вихлопних газів, завдяки яким вони можуть відповідати новим стандартам: AdBlue і EGR.

Що таке AdBlue?

AdBlue-рідина для очищення вихлопних газів. Це не добавка до палива, а рідина, яка змішується з вихлопними газами. AdBlue знаходиться в окремому Баку, зазвичай закритому синьою кришкою. Він може знаходитися поруч з кришкою бензобака, в багажнику або під капотом.

Що входить в AdBlue?

AdBlue не синій, як випливає з назви. Це безбарвна і нетоксична рідина, що складається з сечовини (32,5%) і демінералізованої води (67,5%).


Всупереч чуткам, він зроблений не з сечі свині. Свиняча сеча є занадто нестабільною і забрудненою речовиною для комерційного використання.

Як працює AdBlue?

Невелика кількість AdBlue впорскується в відпрацьовані гази у вихлопній системі. Під впливом високої температури і сечовини шкідливі оксиди азоту перетворюються в аміак і вуглекислий газ.


Потім вихлопний газ надходить у систему селективного каталітичного відновлення (SCR), яка перетворює більшу частину оксидів азоту в нешкідливий азот і воду. Подібна технологія вже багато років використовується в автобусах і вантажівках.


Виробники часто включають вказівку на необхідність використання AdBlue вже в назві двигуна-наприклад, BlueHDI, SCR.

Де купити AdBlue?

AdBlue можна заправляти на деяких заправних станціях https://strans.ua/kompaniia/zapravni-stantsii-adblue так само, як паливо. Крім того, купити його можна в уже готових упаковках — і на станціях, і в автомобільних магазинах, і в Інтернеті, і в багатьох гіпермаркетах.


Всі рідини AdBlue мають однаковий склад. Тому переплачувати за бренд не варто.


Якщо ми хочемо купити AdBlue на станції, але вже з готової упаковки, то доведеться заплатити набагато більше.


Найдорожче-це заправка AdBlue на авторизованій СТО.

Скільки AdBlue витрачає мій автомобіль?

Для середньостатистичного водія це буде означати доливання рідини хоча б один раз між сервісними інтервалами.

Як заправити AdBlue?

Ви можете додати AdBlue самостійно. У більшості нових автомобілів це простіше, де заливна горловина AdBlue знаходиться поруч із заливною горловиною. Складніше доводиться водіям тих моделей, в яких система AdBlue не була встановлена на етапі проектування.

Приклади-в Seat Alhambra і VW Tiguan заливна горловина знаходиться в багажнику, в BMW X5 під капотом, а в Touareg або C4 Picasso в ніші запасного колеса. При доливанні будьте обережні, щоб не пролити рідину – вона дуже їдка.


Сама операція аналогічна додаванню омиваючої рідини. Деякі упаковки поставляються з лійкою для полегшення нанесення рідини.

Скільки AdBlue потрібно додати?

Баки AdBlue зазвичай мають ємність в кілька літрів. Коли система видає попередження, найбезпечніше залити 10 літрів AdBlue. Цієї суми вистачить, щоб проїхати мінімум 10 000. кілометрів, і водій може бути впевнений, що в баку не перевищено максимальний рівень AdBlue.


Деякі системи влаштовані таким чином, що вже при заправці 10 літрів AdBlue скидається попередження про занадто низькому рівні в системі.

Що станеться, якщо у вас закінчиться AdBlue?

Автомобіль зазвичай попереджає Вас про невелику кількість AdBlue з великим попередженням. Тож у вас є багато часу, щоб поповнити запаси, але не перебільшуйте.


Не ігноруйте попередження про низький рівень AdBlue. Коли рідина закінчиться, двигун перейде в аварійний режим роботи, а при виключенні повторний запуск без відвідування авторизованого сервісного центру Неможливий.

Чи слід додавати AdBlue до палива?

Ні в якому разі! Ніколи не додавайте AdBlue в паливний бак. Це може призвести до пошкодження бака, паливного насоса і практично всього двигуна.


Якщо ви випадково додали AdBlue до паливного бака, ні в якому разі не повертайте ключ і не запускайте двигун. Ви завдасте ще більшої шкоди. У цьому випадку зателефонуйте в авторизований Сервісний центр і дотримуйтесь інструкцій.

Що відбувається, коли ви наливаєте масло в бак AdBlue?

Як і в зворотній ситуації - ні в якому разі не запускайте двигун. Якщо ви це зробите, вам доведеться замінити всі компоненти SCR та AdBlue.

AdBlue взимку і влітку.

Високий вміст води в AdBlue означає, що проблеми можуть виникнути при низьких температурах. Рідина замерзає при -11 градусах С.однак системи оснащені підігрівачем, який призначений для підігріву рідини при запуску. Буває, однак, що при сильних морозах обігрівач працювати не буде, що на практиці означає блокування системи або її пошкодження.


AdBlue також не любить високих температур і ультрафіолетових променів. Рідина втрачає свої властивості після перегріву або після тривалого впливу сонячних променів.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка