Авторизация

Більшість американців не хочуть пересідати на електромобілі

Більшість американців не хочуть пересідати на електромобілі

Аналітичний сайт Compare the Market з'ясував, що більшість жителів США, як і раніше, віддають перевагу автомобілям з двигунами внутрішнього згоряння, незважаючи на зростання кількості електрокарів. Так, розлучатися з ДВЗ не хочуть 53 відсотки опитаних, тоді як тільки третина (34 відсотки) готові пересісти на електромобіль. Інші 13 відсотків відзначили, що не мають переваг.
У Канаді, для порівняння, частка шанувальників електрокарів перевищила половину, склавши 51,4 відсотка. В Австралії вона досягла 50,8 відсотка. Найбільш популярні «батарейні» машини серед американської молоді: 43 відсотки респондентів віком від 18 до 24 років віддають перевагу їм, а не машинам з ДВЗ. Серед 55-64-річних таких лише 30 відсотків.

Причини, через які жителі США не поспішають входити в еру електронної мобільності, є різними. Наприклад, короткий термін служби та ціна заміни батареї лякає 56,4 відсотка респондентів, вартість самого електрокара - 54,5 відсотка. 50,9 відсотка відзначили недостатній запас ходу, а ще 50,5 відсотка - тривалу та дорогу зарядку. Майже чверть побоюються, що не розберуться у сучасній електроніці.
При цьому серед заможних американців виявилось більше любителів електрокарів. Людей, які готові викласти понад 65 тисяч доларів на «зелений» автомобіль, удвічі більше, ніж тих, хто витратить ту саму суму на паливну машину. Зазначається, що 32,5 відсотка готові купити електрокар, але витративши максимум 25 тисяч доларів. Таких машин просто немає на ринку США.
Незважаючи на результати дослідження, електрокари в США добре продаються: у 2021 році країна посіла третє місце з їхнього продажу у світі після Китаю та Німеччини. Американці за рік купили близько 631 тисяч таких машин, німці - 695 тисяч. Китай же вирвався у недосяжні лідери із 3,5 мільйона штук.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?