Авторизация

Рідкісне американське авто за $1,5 мільйони понад 30 років іржавіло в старому гаражі

Рідкісне американське авто за $1,5 мільйони понад 30 років іржавіло в старому гаражі

У США несподівано знайшли дуже рідкісний Plymouth Roadrunner Superbird 1970 року. Цінне вінтажне авто понад 30 років простояло без руху в гаражі. Про автомобіль розповіли на Youtube-каналі DezzysSpeedShop.

У Plymouth Superbird є власник, але він не має змоги відреставрувати авто. Він володіє машиною з 1971 року і протягом 20 років брав участь у різних гонках. На початку 90-х пошкоджена у змаганнях машина із заміненим мотором була поставлена у гараж на прикол і більше не виїжджала на дороги.

На кузові Plymouth Superbird видно численні вм'ятини, отримані у перегонах. Рідкісне авто проіржавіло та вимагає капремонту двигуна. Наразі його викупили та відправили на реставрацію.

Plymouth Roadrunner Superbird вважається одним із найдорожчих американських ретро-авто. На аукціонах екземпляри в хорошому стані продають за 1,5-1,6 мільйони доларів.

По-перше, модель досить рідкісна. Усього випустили лише 1 935 Plymouth Superbird. Спортивна модель створювалася для чемпіонату NASCAR, а їх правила вимагали випустити створення серійної версії гоночного авто. Тому доступний Plymouth Roadrunner перетворили на обтічний Superbird.

По-друге, Plymouth Superbird разом із братом-близнюком Dodge Charger Daytona вважається одним із перших у світі серійних авто з антикрилом. Поліпшена аеродинаміка допомогла йому розвивати 300-320 км/год на овальних автодромах NASCAR.

Для купе пропонували на вибір кілька двигунів потужністю до 425 к. с. Саме цей автомобіль оснащений 7,2-літровим 375-сильним V8 і 3-ступінчастою автоматичною КПП.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?