Авторизация

Компанія General Motors показала потужного конкурента Tesla Cybertruck

Компанія General Motors показала потужного конкурента Tesla Cybertruck

В США презентували новий GMC Sierra EV. Електричний пікап надійде у продаж із початку 2024 року, але замовлення на модель почали приймати вже зараз. Про це повідомляє офіційний сайт концерну General Motors.


Sierra EV - вже другий електропікап у лінійці GMC і він позиціонується як більш утилітарна альтернатива електричному Hummer і конкурент Tesla Cybertruck. Ціни стартують з 50 000 доларів, але першим у продаж надійде топовий варіант Denali Edition 1 за $107 000.

Електромобіль GMC Sierra EV є більш розкішним побратимом Chevrolet Silverado EV. Чотиридверний пікап відрізняється агресивним дизайном із високим капотом, розширеними крилами і тоненькими діодними фарами. На вибір запропоновані колеса діаметром 23-24 дюйми.


Крім вантажного кузова ззаду електрокар отримав місткий багажник. Його вантажопідйомність складає 590 кг, ще 4,3 тонн можна буксирувати на причепі.

В оздобленні салону GMC Sierra EV Denali Edition 1 використано шкіру та дерево. Пікап отримав віртуальну панель приладів і 16,8-сенсорний дисплей портретного формату, також дані проєктуються на лобове скло. Задні сидіння складаються та відкривають доступ у кузов із салону.

Поки що відомі лише характеристики топового варіанту. Він отримав повний привід і два мотори сумарною віддачею 764 к.с. та 1 063 Нм. Розгін до 100 км/год займає 4,5 с. Більш доступні версії будуть менш потужними.


Запас ходу пікапа складає 640 км. Батарея підтримує надшвидкісну 350-кіловатну зарядку: у такому режимі можна поповнити заряд на 25% за 10 хвилин. Також є функція заживлення різного електроустаткування або навіть цілого будинку.

Електрокар GMC Sierra EV оснащений пневмопідвіскою зі змінним кліренсом і керованими задніми колесами. Як і електромобіль Hummer, він здатний рухатися боком.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?