Авторизация

Ознаки зносу шин: на що звернути увагу?

 Ознаки зносу шин не можна ігнорувати. Якщо ви знаєте, як їх інтерпретувати, то це допоможе уникнути передчасний знос шин.


Вкрай важливо звертати увагу на ознаки зносу шин, так як вони є єдиною частиною автомобіля, що контактує з дорогою. В разі виявлення ознак значного зносу слукупити бу шины або нові.


Дуже важливо звертати увагу на ці знаки, оскільки вони попереджають нас про те, що щось не так, що може поставити під загрозу роботу автомобіля і безпеку пасажирів.


У справному автомобілі знос шини буде однаковий з обох сторін. Якщо ви помітите ознаки зносу шин, які більш виражені з одного боку, посередині або асиметрично, то краще відвезти автомобіль в сервіс, щоб там визначили причину такого явища.


Як правило, літні шини слід міняти, коли висота їх протектора становить менше 1,6 мм. це мінімальний знос, необхідний законом, і його можна легко перевірити.


У канавках шини (зона стікання води) є квадратики, що розмежовують 1,6 мм.це так звані індикатори зносу шин, які не повинні стосуватися дороги. Якщо це відбувається, то це ознака того, що Вам необхідно замінити шини.


Також необхідно звертати увагу на наявність порізів і проколів, які з'являються на поверхні шин. Це Інші ознаки того, що шина не буде працювати належним чином. Не варто забувати здійснювати перевірку тиску в шинах не рідше одного разу на місяць і перед далекими поїздками.

Розглянемо ознаки зносу, на які слід звертати увагу.

Шинами в хорошому стані вважаються ті, які мають рівномірний знос з плином часу використання.


Якщо бачив помітний знос в центральній смузі шин, то це говорить про надмірному тиску в шинах. Слід відрегулювати тиск до значення, рекомендованого виробником шини. Якщо ви не знаєте його, то можна подивитися в керівництві по експлуатації автомобіля або на наклейці, яка зазвичай приклеюється на двері з боку водія.


Якщо ж спостерігається знос бічних смуг шин, то це ознака недостатнього тиску. Якщо ви спостерігаєте таку ситуацію, Вам слід відрегулювати тиск в шинах до значення, рекомендованого виробником.


Буває так, що знос видно тільки з одного боку шин. Це може бути ознакою того, що Рульове управління не відрегульовано правильно. В такому випадку необхідно звернутися в спеціалізовану майстерню і сделатьразвал-сходження.


Якщо ви виявите ділянки нерівномірного зносу на протекторі шин, то це ознака їх поганий балансування. Необхідно звернутися в спеціалізовану майстерню і зробити балансування шин.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?