Авторизация

Volvo Trucks розпочинає серійне виробництво електровантажівок вагою 44 тонни

Volvo Trucks розпочинає серійне виробництво електровантажівок вагою 44 тонни

Volvo Trucks запустила серійне виробництво своїх великовантажних електромобілів. Електричні версії моделей FH, FM і FMX, які доступні для замовлення з травня, почали вироблятись серійно в Гетеборзі, Швеція. З наступного року вони також будуть вироблятися у Генті, Бельгія.
Volvo виробляє електричні вантажівки FH Electric, FM Electric та FMX Electric, які можуть працювати з повною масою 44 тонни на тій самій лінії, що й вантажівки внутрішнього згоряння. Акумулятори поставляються із заводу зі збирання акумуляторів у Генті. Автомобілі є електричними версіями «найважливішого асортименту продукції компанії». На ці три моделі припадає близько двох третин продаж компанії, йдеться в заяві виробника.

За словами Volvo, компанія є «першим у світі виробником вантажівок», яка «зараз розпочала серійне виробництво важких електричних вантажівок вагою 44 тонни». З трьома новими моделями Volvo Trucks тепер серійно виробляє загалом шість електромобілів: решта трьох - це електричні версії моделей вантажівок середньої вантажопідйомності Volvo FE та Volvo FL, а також VNR для Північної Америки.

«Це важлива віха, яка доводить, що ми перебуваємо в авангарді перетворення галузі. Менш ніж два роки тому ми вперше представили наші великовантажні електричні вантажівки. Тепер ми збільшуємо кількість і поставлятимемо ці чудові вантажівки клієнтам по всій Європі, а пізніше також в Азії, Австралії та Латинській Америці», - каже Роджер Альм.

Три надпотужні електричні моделі доступні для замовлення з травня. За словами президента Volvo Trucks, компанія вже продала понад 2600 електричних вантажівок, зокрема близько 1000 великовантажних моделей.

«Ми очікуємо, що обсяг значно збільшиться у найближчі кілька років. До 2030 року не менше 50 відсотків наших вантажівок, що продаються у всьому світі, мають бути електричними», - продовжує Альм.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка