Авторизация

Hyundai здивував електричним спорткаром з дизайном із 70-х

Hyundai здивував електричним спорткаром з дизайном із 70-х

На заході Hyundai N Day дебютував і концептуальний хетч N Vision 74. Спорткар створювався під натхненням від традиційного Hyundai Pony, а якщо точніше, то від концептуального Hyundai Pony Concept 1974 року. Є тут риси й іншої дослідної машини, а саме N 2025 Vision Gran Turismo Fuel cell 2015 випуску. До речі, при створенні вигляду кросовера Ioniq 5 дизайнери теж надихалися легендарним «Поні». Квадратні риси простежуються по всьому кузову. Світлотехніку вирішено було зробити «піксельною» - ще одне оригінальне рішення, яке використовується в концептах Hyundai останніх років.

Але що ж з силовою установкою? Вона тут нестандартна. Насамперед варто відзначити, що електрокар працює на водневих паливних елементах, що вже незвичайно для спортивних автомобілів. По-друге, N Vision 74 хоч і має два електромотори, але при цьому позбавлений повного приводу. Обидва двигуни розміщуються на задніх колесах. Таке компонування обрано не випадково. У Hyundai хотіли досягти приблизно тих же звичок, що й у моделей майже 50-річної давності. Строго кажучи, якщо вам хочеться «валити боком», це просто ідеальний варіант.

Віддача силової установки становить 680 кінських сил і 900 Нм крутного моменту. Ємність батареї не розкривається, проте відомо, що N Vision 74 здатний подолати близько 600 кілометрів на одній зарядці.

Чи з'явиться серійна версія N Vision 74? Дуже сумніваємось. Втім, Hyundai запевняють, що цей спорткар і заряджений седан RN22e виступлять як «лабораторійї на колесах». Так що цілком ймовірно, що деякі рішення, які використовуються в N Vision 74 (наприклад, задній привід), можуть перекочувати на майбутні серійні моделі.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка