Авторизация

У Швейцарії представили суперкар Picasso

У Швейцарії представили суперкар Picasso

Новий автовиробник з'явився у Європі - ним стала швейцарська Picasso Automotive Creations. Компанія представила свою першу серійну модель - суперкар Picasso 660 LMS. Про це повідомляє пресслужба виробника.


Заснована у 2020 році Стефано Пікассо та Робертом Вайлдом, компанія Picasso Automotive Creations, поставила перед собою завдання створити швейцарський суперкар, який міг би конкурувати з найкращими творами автомобільного мистецтва та інжинірингу.

Торік було збудовано прототип PS-01, тести якого провели у жовтні минулого року на австрійській гоночній трасі Red Bull Ring за підтримки компанії Pirelli. Машина отримала найприємніші відгуки учасників заїздів, що значною мірою підтвердило впевненість творців боліду у правильності обраного курсу. І ось через 8 місяців швейцарці явили світові перший серійний автомобіль - Picasso 660 LMS.


Суперкар має у своїй основі просторовий карбоновий монокок. Зовнішні кузовні панелі стикуються в деталь і також виготовлені з вуглепластику. Дві частини кузова виготовлені з найдовшої панелі з вуглецевого волокна, колись створеної для автомобіля - вони досягають в довжину 3,24 метра. При цьому довжина автомобіля - 4,36 м. Крім того, на відміну від більшості аналогів, задня тримальна конструкціятакож виконана з вуглецевого волокна - незвичайне та сміливе інженерне рішення. Завдання, яке успішно реалізував творчий колектив компанії, побудувати автомобіль вагою до тонни. Внаслідок цього маса машини - 980 кг.

Picasso 660 LMS отримав 3-літровий бітурбований двигун V6 з «сухим» картером. Він розвиває потужність 660 к.с., а момент, що крутить, досягає 720 Нм. Легкий алюмінієвий двигун розроблений для італійської компанії Autotecnica Motori. Розташований за спинками крісел водія та єдиного пасажира, мотор відправляє всю свою міць до задніх колес через 6-ступіневу секвентальну трансмісію Sadev, об'єднану в загальному блоці із заднім диференціалом. Титанова вихлопна система розроблена у кооперації з італійською SC-Project, яка є постачальником для багатьох мотоциклетних компаній. Це її перший проєкт для автомобільної галузі.


Підвіска власної конструкції використовує подвійні алюмінієві важелі та адаптивні амортизатори. Спереду встановлені 6-поршневі механізми гальмівні Brembo з дисками діаметром 350 мм, а ззаду - 4-поршневі механізми з дисками діаметром 355 мм. А допомагає впоратися з сильним болідом ABS від Bosch. Автомобіль отримав 19-дюймові легкосплавні диски з центральним кріпленням спереду та 20-дюймові - ззаду. Вони «взуті» в гуму Pirelli P Zero Trofeo R.

У салоні встановили пару спортивних крісел з 6-точковими ременями безпеки Sabelt, 7-дюймовий сенсорний дисплей і два 7-дюймові екрани, що замінили звичні дзеркала заднього виду. Для обробки інтер'єру використовується алькантара та панелі з карбону.

Максимальна швидкість суперкара заявлена лише на рівні 315 км/год. Picasso 660 LMS буде виготовлений обмеженим тиражем у кількості 21 екземпляр, один із яких залишиться у власності компанії. Вартість новинки стартує з позначки 820 тисяч євро без урахування податків.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка