Авторизация

Які автомобілі ввозять українці для безплатного розмитнення

Які автомобілі ввозять українці для безплатного розмитнення

Незважаючи на війну, українці активно приганяють авто та користуються безплатним розмитненням. Із 13 по 28 квітня ввезено 29 195 автомобілів. Про це повідомила народна депутатка Альона Шкрум на своїй сторінці у Facebook.


Також вона спростувала поширену думку, що серед цих машин дуже багато найдорожчих преміальних моделей. Виявилося, що більше половини - це дешеві бюджетні авто, причому значна їхня частина йде на потреби ЗСУ.

Які автомобілі розмитнюють безплатно:
Вартістю до 100 тис. гривень - 16 793 шт.
Від 100 до 500 тис. гривень - 11 406 шт.
Від 500 тис. до 1 млн гривень - 760 шт.
Від 1 до 2 млн гривень - 196 шт.
Понад 2 млн гривень - 40 шт.
Тобто безплатне розмитнення авто преміум-класу - швидше виняток, ніж правило. Частка справді дорогих моделей дуже мала. За інформацією Альони Шкрум, серед них найбільше - Mercedes-Benz, причому один із них коштував рекордні 8,5 млн гривень.

Також статистика демонструє, що безплатне розмитнення авто в Україні стає дедалі активнішим. Наразі за добу оформлюють понад 3000 машин, навіть незважаючи на те, що на кордоні введено обмеження на ввезення «євроблях». Очевидно, українці поспішають, адже дуже скоро пільги можуть скасувати - питання винесуть на розгляд Верховної Ради.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка