Авторизация

Безкоштовне розмитнення працює: на кордоні з Україною вишикувалися черги з «євроблях»

Безкоштовне розмитнення працює: на кордоні з Україною вишикувалися черги з «євроблях»

На прикордонних пунктах перепустки на Заході України знову утворилися черги. Однак якщо в перші дні війни важко виїхати із країни, то тепер - в'їхати. Одна з причин - скасування плати за розмитнення під час воєнного стану.
«Безоплатне» розмитнення авто в Україні йде повним ходом. Громадяни масово кинулися приганяти старі автомобілі з Європи.

За інформацією Державної митної служби, найбільше скупчення авто на єврономерах на українсько-польському кордоні - в пунктах пропуску «Краковець - Корчова», «Рава-Руська - Хребенне» та «Шегині - Медика».
Переважно приганяють недорогі автомобілі вартістю 2-5 тис. євро, є серед них і так звані «битки». А ось дорогих машин небагато. Тільки у Львівську область з моменту запровадження пільг уже ввезли понад 1500 «євроблях».
Митники просять українців користуватися пунктами пропуску «Угринів - Долгобичів», «Грушів - Будомеж», «Смільниця-Кросьценко», а також оформляти документи на автомобілі на внутрішніх митних постах. Це зменшить черги на кордони та полегшить провезення гуманітарної допомоги. Крім того, для прискорення процесу передбачено можливість електронної оплати послуг митниці.

Нульове розмитнення дозволяє знизити загальні витрати на покупку авто приблизно на 30%. Оскільки виїзд за кордон чоловікам у віці 18-60 років заборонено, то нерідко за машинами їдуть жінки, пенсіонери або особи, звільнені від служби в армії.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?