Авторизация

Ухвалено закон про розмір винагороди за здачу робочої військової техніки окупантів

Ухвалено закон про розмір винагороди за здачу робочої військової техніки окупантів

Депутати Верховної Ради на закритому засіданні підтримали Законопроект №7229, який передбачає виплату винагороди за добровільну здачу Збройним Силам України військової техніки РФ, що перебуває в робочому стані. Сума виплат починається від 10 тис. доларів і може збільшуватись у 100 разів.
Отже, найдорожчими є бойові літаки – за кожен із них обіцяють найбільшу нагороду, тобто $1 млн. Вертоліт оцінили вдвічі менше. За реактивну систему залпового вогню калібру 122 мм типу «Град» дадуть $25 тис. А за РСЗВ більшого калібру – додадуть ще $10 тис. За танк або самохідку можна отримати вже $100 тис., а за БМП, БТР, БРДМ – лише половину від цієї суми. А ось трофейний рашистський автомобіль коштуватиме державі лише $10 тис.

Що ж до кораблів, то за судно 1-го і 2-го рангу обіцяють той самий мільйон, а ось за 3-го і 4-го рангу – лише півмільйона. Кораблі військового (допоміжного) забезпечення оцінили у $200 тис., а малогабаритні бойові, зокрема розвідувальні – у $50 тис.
Цікаво, що такі самі виплати передбачені і військовослужбовцям ЗСУ та інших силових структур, а також звичайним громадянам України. Всім, хто здає техніку, на їхню вимогу, гарантується повна конфіденційність, отримання нових документів, безпека їх перебування в Україні, а також створення умов для виїзду до третьої країни.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка