Авторизация

Ми заклали потужний фундаментный монолит у розвиток подальшої співпраці між нашими країнами – Президент України про візит Спадкоємного Царевича Князівства Ліхтенштейн

Візит Спадкоємного Принца Князівства Ліхтенштейн Алоїза в Україну не лише став черговим поштовхом для активізації діалогу між країнами, а й заклав міцну основу для подальшого розвитку співробітництва, переконаний Президент України Петро Порошенко.


«Сьогодні Україна і Ліхтенштейн починають відкривати для себе один одного. Сьогоднішній візит Спадкоємного Принца Алоїза заклав потужний фундамент у розвиток подальшої співпраці між нашими країнами», - сказав Глава держави під час спілкування з журналістами. Петро Порошенко також відзначив, що цей візит має дуже плідний, дружній і ефективний характер.



Ми заклали потужний фундаментный монолит у розвиток подальшої співпраці між нашими країнами – Президент України про візит Спадкоємного Царевича Князівства Ліхтенштейн

«Дуже радий активізації нашого політичного діалогу. Констатуємо зростаючий інтерес бізнесу Ліхтенштейну до ведення бізнесу в Україні. І українського бізнесу, який готовий розвивати дружні стосунки з бізнесом Ліхтенштейну», - також додав він.


Сферою, що має величезний потенціал для розбудови відносин між двома країнами, є торговельно-економічне співробітництво. Сторони домовилися про розвиток цього напрямку. «Ми домовилися, що під час наших зустрічей, під час контактів на урядовому рівні ми запровадимо зустріч з бізнес-колами для того, щоб проінформувати і показати унікальні можливості, які відкриваються для бізнесу, в тому числі і з Ліхтенштейну, в Україні», - сказав Петро Порошенко.




Президент зауважив, що інвестиції Ліхтенштейну в багато країн ЄС є досить значними, а велика частина бізнесу Ліхтенштейну знаходиться за межами Князівства і концентрується в основному в європейських країнах. «І унікальні пропозиції, які зараз здатна зробити Україна, в тому числі під час приватизації, відкриття спільних підприємств, ми впевнені, що знайдуть відповідну реакцію і підтримку з боку ліхтенштейнського бізнесу», - переконаний Глава держави.


Також Президент відзначив той факт, що більше ніж половина інвестицій, які надходять з Ліхтенштейну в Україну, спрямовані в промисловість. «Це свідчить про довготривалість і стратегічний характер планів ліхтенштейнських інвесторів по відношенню до України», - підкреслив він.


Петро Порошенко констатував, що Україна та Ліхтенштейн є і залишаються дуже надійними партнерами на міжнародній арені.




Він нагадав, що під час його попередньої зустрічі з Принцем Алоїзом у січні 2017 року обговорювались кроки щодо запровадження безвізового режиму для українських громадян для відвідання Ліхтенштейну. «І разом з запровадженням безвізового режиму з країнами ЄС, яке відбулося рівно рік тому 11 червня, коли двері ЄС були відкриті для українських громадян, одночасно, відповідно до наших домовленостей, були відкриті двері українцям для відвідання Ліхтенштейну. І я хочу окремо подякувати за цей крок Його світлості», - сказав Президент.


Глава держави також подякував Спадкоємному Принцу за ефективний і потужний внесок Ліхтенштейну в розвиток міжнародної і української культури і мистецтва. «Приємно, що Ліхтенштейн дбайливо плекає мистецькі таланти – у Міжнародній музичній академії у Вадуці уже не один рік навчаються українські стипендіати», - констатував він.




Спадкоємний Принц Князівства Ліхтенштейн, у свою чергу, відзначив, що це перший його візит в Україну і друга зустріч з Петром Порошенком. «Я радий, що цю зустріч було можливо організувати так швидко і що завдяки цій зустрічі ми можемо поглибити наші взаємовідносини», - сказав він.


«Взаємовідносини останні роки стали більш інтенсивними, не тільки на політичному рівні, завдяки цій зустрічі на найвищому рівні лідерів держав. А також у сфері культури та бізнесу, у сфері економіки», - констатував Спадкоємний Принц Алоїз.


На його думку, підвищення рівня співробітництва пов’язане також з підписанням Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та запровадженням зони вільної торгівлі. «Ми обговорили те, як можна розширити цю співпрацю», - зауважив Спадкоємний Принц, додавши, що ліхтеншнейнські фірми вже працюють в Україні і нині йдеться про можливість залучення більшої кількості представників бізнесу до  співпраці з Україною.




Співрозмовники також обговорили впровадження реформ в Україні. Принц Алоїз зазначив, що Ліхтенштейн може надати свою допомогу у цьому процесі.


Його світлість також зазначив, що у Ліхтенштейні навчаються студенти з України. «Не тільки студенти музичної академії, а також і з інших університетів. Завтра у нас відбудеться зустріч з колишніми студентами. Наскільки мені відомо, двоє з них вже стали професорами і працюють в Католицькому університеті у Львові. Отже, здається ми їх добре навчали», - зауважив він.


Спадкоємний Принц подякував Президенту України та його дружині за теплий прийом, цікаву програму візиту, яка була підготовлена «для кращого розуміння України і ситуації в Україні».

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка