Авторизация

Російський ракетний обстріл пошкодив цивільне корабль з вантажем продовольства в порту "Південний" - Мінвідновлення


Російський ракетний обстріл пошкодив цивільне корабль з вантажем продовольства в порту "Південний" - Мінвідновлення
Росія в ніч на 6 жовтня під час ракетного обстрілу пошкодила в порту "Південний" цивільне судно PARESA під прапором Сент-Кітс і Невіс, завантажене зерном кукурудзи для експорту, повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад і територій.

Згідно з повідомленням, ніхто з 15 членів екіпажу - громадян Єгипту та Сирії - не постраждав. Загалом на судно було завантажено близько 6 тисяч тонн української кукурудзи.


"Загалом це вже 20-те цивільне судно, що зазнало ушкоджень унаслідок російських атак. Кілька тижнів тому країна-терорист вдарила по судну, що везло пшеницю в Єгипет. Це не що інше, як спроби росії вплинути на успішну роботу Українського морського продовольчого коридору та поставити під загрозу світову продовольчу безпеку", - наводяться в повідомленні слова віцепрем'єр-міністра з відновлення України - міністра розвитку громад і територій України Олексія Кулеби.


У міністерстві акцентували, що це був цивільний вантаж, тоді як Росія традиційно заявила про знищення нібито військового вантажу, що не відповідає дійсності.


Російські терористи продовжують завдавати ударів по українській інфраструктурі, зокрема по портах, задіяних у забезпеченні продовольчої безпеки Європи та інших частин світу, наголосили в міністерстві й додали, що це ставить під пряму загрозу безпеку сусідніх країн. Так, нещодавно внаслідок російської атаки по Ізмаїльському району Одеської області постраждали двоє водіїв вантажівок, котрі очікували перетину кордону. Тоді було пошкоджено шість вантажівок, приміщення із зерном та адмінбудівлі пункту пропуску "Орлівка" на кордоні з Румунією, який працює як переправа на Дунаї. Це була четверта атака на Орлівку від початку повномасштабного вторгнення, розповіли в Мінвідновлення.



У міністерстві наголосили, що, незважаючи на систематичні російські обстріли та удари, Український морський продовольчий коридор продовжує цілодобову роботу. За більше ніж рік вдалося експортувати вже понад 70 млн тонн вантажів, а це близько 2500 суден, що вийшли з українських портів до країн Африки, Азії та Європи.

"Україна залишається гарантом продовольчої, а отже - і соціальної безпеки для багатьох країн світу. Завдяки гуманітарним ініціативам нашої держави мільйони людей отримують необхідне продовольство", - резюмували в Мінвідновлення.


Сообщает interfax.com.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка