Авторизация

План Блінкена. Як Байден ухвалив рішення про передачу Україні Abrams – NBC News

План Блінкена. Як Байден ухвалив рішення про передачу Україні Abrams – NBC News

Джо Байден (Скріншот відео)

У США рішення передати Україні танки Abrams ухвалювалося важко: військові були проти, виходячи з практичних причин, політики – підтримували, оскільки без американської участі Німеччина відмовлялася надати свої Leopard. У статті NBC News розповідають, як вдалося знайти компромісне рішення, з яким погодилися Білий дім, Пентагон та Держдеп США.


Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини


Міністр оборони США Ллойд Остін разом з іншими воєначальниками протягом кількох тижнів доводив, що США не має сенсу відправляти танки в Україну – через складність обслуговування, дорожнечу та логістичні проблеми.


Водночас проблема постачання необхідних Україні танків Leopard Німеччиною не могла бути вирішена без підтримки США.


В результаті президент США Джо Байден ухвалив ідею, яку запропонував держсекретар Ентоні Блінкен. З нею погодилося й військове керівництво США.


За словами джерела, 23 січня Джейк Салліван, Остін і генерал Марк Міллі зустрілися з Байденом і дали йому конкретні рекомендації щодо найкращого способу постачання танків Abrams.


За словами офіційних осіб, план був спеціально розроблений для забезпечення Німеччині "прикриття": США оголосять, що поставлять Україні 31 танк Abrams, але фактично відправлять їх лише за багато місяців, якщо не за рік.


Таким чином керівники Пентагону затвердили танки як частину середньо- та довгострокових можливостей для України та створили можливість для Києва отримувати європейські танки, яких вона потребує зараз.


Один чиновник сказав, що для Байдена найважливішим аспектом його стратегії щодо України є єдність у рамках американо-європейського альянсу, і що, бачачи суперечки про танки в Європі, він вирішив, що США мають вжити заходів, які дозволять зберегти єдність.


Читайте також: Танкове лобі. Глава делегації України в НАТО розповів, як переконали США та ФРН дати танки


19 січня у Пентагоні заявили, що зараз "просто немає сенсу" відправляти танки Abrams в Україну.
Німеччина зможе передати Україні перші танки Leopard 2 за три місяці, а навчання розпочнеться дуже швидко, повідомив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус.
Президент США Джо Байден оголосив, що Україна отримає 31 танк M1 Abrams.
США разом із танками Abrams поставлять Україні вісім ремонтно-евакуаційних машин M88, а також паливо та обладнання, які необхідні для експлуатації та обслуговування танків.

Читайте також: 12 країн погодилися надати Україні близько 100 танків Leopard. Допоміг жест Британії – ABC News



Наталія Медведєва

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter.

0



[leech=viber://forward?text=https://news.liga.net/ua/politics/news/plan-blinkena-kak-bayden-prinyal-reshenie-o-peredache-ukraine-abrams-nbc-news%3Futm_source%3Dsocial%26utm_medium%3Dsocial%26utm_campaign%3Dvbr]
[/leech]






Напишіть нам
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?