Авторизация

Зеленський - Путіну: Спільне лише те, що ви повинні повернути

Зеленський - Путіну: Спільне лише те, що ви повинні повернути

Новообраний президент  Володимир Зеленський вважає, що тепер між Україною і Росією спільним є лише державний кордон і що Росія повинна повернути Україні контроль над цим кордоном. Про це він написав у себе в Facebook.

"Довго думав стосовно "много общего" між Україною і Росією.


Реальність така, що сьогодні, після анексії Криму та агресії на Донбасі, з «общего» у нас залишилося тільки одне – це державний кордон.

2295 кілометрів і 400 метрів «общего». 
І контроль за кожним міліметром з українського боку Росія повинна повернути. 
Тільки тоді ми зможемо продовжити пошуки "общего".
А заборона експорту нафтопродуктів, відкриття пунктів видачі паспортів мешканцям окупованих територій, утримання українців у полоні ні на йоту не наближає врегулювання відносин між нашими країнами. 
І "братськими" такі відносини точно називати не можна, - написав він.


Таким чином Зеленський, очевидно, відповів на заяву президента Росії Володимира Путіна про те, що спільне громадянство нібито зробило б росіян і українців сильнішими і успішнішими.


24 квітня Путін підписав указ про спрощення порядку отримання російського громадянства жителями тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей України. Тоді повідомлялося, що російський лідер має намір спростити це і для решти українців.



На це Зеленський відреагував постом в Facebook про надання українського паспорта деяким громадянам РФ.


1 травня на сайті Кремля з'явився підписаний Путіним указ, яким надається право на спрощений порядок отримання російського громадянства окремих категорій громадян України (вже не тільки жителям окупованого Донбасу).

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка