Авторизация

Радник Зеленського заявив, що Донбас можна повернути за 5 років

Радник Зеленського заявив, що Донбас можна повернути за 5 років

Радник з національної оборони і безпеки обраного президента Іван Апаршин заявив, що повернення Донбасу під контроль України - "перспектива на п'ять років". Однак відбуватися це повинно не військовим шляхом. Про це Апаршин сказав в інтерв'ю Апострофу.

За його словами, Збройні сили України здатні в повній мірі забезпечити безпеку країни. "Але ви знаєте, що наші ресурси обмежені", - зазначив Апаршин.


Експерт вважає, що Донбас під контроль української влади можна повернути за п'ять років, повернення Криму займе більше часу.

"Щодо повернення Криму і Донбасу. Якщо на сьогоднішній день Донбас - це перспектива на п'ять років, то територія Криму - це перспектива більш віддалена", - сказав Апаршин.


Разом з тим він зазначає, що повертати території військовим шляхом недоцільно, так як це призведе до великої кількості жертв.


"Але я не бачу сьогодні можливості повернути наші території військовим шляхом. Я можу спланувати військову операцію. Я знаю людей, які здатні її провести... Але я б не радив нікому взагалі розглядати можливість повернення наших територій шляхом проведення військової операції. Втрати будуть величезними", - сказав Апаршин.



Радник вважає, що такий шанс був у України в 2014 році.


Раніше президент країни-агресора РФ  Володимир Путін не виключив зустрічі з Володимиром Зеленським. За його словами, першою темою для можливої розмови повинен стати Донбас.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка