Авторизация

Апаршин проти відновлення ядерного озброєння в Україні

Апаршин проти відновлення ядерного озброєння в Україні

Радник з національної оборони і безпеки обраного президента Іван Апаршин вважає, що Україні не потрібно намагатися відновлювати тактичне ядерне озброєння. Про це він сказав в інтерв'ю  Апострофу.

На питання, чи може Україна відновити тактичне ядерне озброєння, Апаршин відповів: "Ось сьогодні я б уже не радив цього робити. Ну, була б у нас ядерна зброя. Хіба, в 2014 році ми б в Криму її застосували?".


За словами радника Зеленського, в разі спроб відновлення ядерного потенціалу до України будуть застосовані санкції.

"Ми можемо відновити ядерну зброю, я вірю, що у нас є такий потенціал, але як тільки ми почнемо цим займатися, ми отримаємо такі санкції, що у нас взагалі нічого не залишиться. Україна - це гарант виконання зобов'язань. На сьогоднішній день Україна чітко виконує зобов'язання про скорочення звичайних збройних сил в Європі", - сказав Апаршин.



"Але, якщо ми беремо на себе певні зобов'язання, то і від вас ми хочемо бачити такі ж партнерські відносини. Інакше я буду шукати інші шляхи захисту своєї території. І я їх знайду. І територію я вам більше не віддам", - додав експерт.


У цьому ж інтерв'ю Апаршин заявив, що повернення Донбасу під контроль України - "перспектива на п'ять років". Однак відбуватися це повинно не військовим шляхом.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка