Авторизация

У Зеленського чекають, що депутати обмежать свою недоторканність

У Зеленського чекають, що депутати обмежать свою недоторканність

Експерт з антикорупційної політики в "команді" обраного президента Володимира Зеленського Галина Янченко вважає, що депутати нинішнього скликання повинні прийняти рішення про обмеження недоторканності, яке почне діяти для народних обранців наступного скликання. Про це Янченко заявила в ефірі програми "Он воно як" (Bihus.info).

За її словами, йдеться саме про обмеження, а не повне зняття депутатської недоторканності.


Янченко пояснила, що це дозволить правоохоронцям вести негласні слідчі дії відносно депутатів.

Також обмеження недоторканності, на думку експерта, дозволить "знищити касту недоторканних" депутатів.


"Фактично у нас народні депутати - це "каста недоторканних", які можуть робити абсолютно що завгодно, вони можуть на вулиці вбити людину й ходити до Верховної Ради", - сказала Янченко.


"Я вважаю, критично важливо було б прийняти це рішення вже зараз, щоб воно вплинуло на майбутній склад парламенту", - підкреслила вона.


За словами експерта, зараз в парламенті обговорюється прийняття цього законопроекту таким чином, щоб він почав діяти для наступного скликання.


"Це їх інтерес - прийняти зараз, для того, щоб Зеленський не встиг внести законопроект, який почав би працювати миттєво для цього скликання Верховної Ради, а почав вже для наступного", - додала вона.





"Команда Зеленського" має намір також перезапустити Нацагентство з питань запобігання корупції й подумує про зміну керівництва Спеціальної антикорупційної прокуратури.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка