Авторизация

Парубій сказав, коли буде підписаний закон про українську мову

Парубій сказав, коли буде підписаний закон про українську мову

Закон №5670-д про забезпечення функціонування української мови як державної буде підписаний спікером Ради 14 травня. Про це під час ранкового пленарного засідання повідомив голова парламенту Андрій Парубій.

"На наступному пленарному засіданні невідкладно ми розглянемо всі ці постанови, невідкладно я підпишу закон про мову, невідкладно - і про це є повна домовленість - президент Петро Порошенко підпише закон", - заявив Парубій.


Затримку підписання він пояснив тим, що, згідно із законодавством, у нардепів є дві доби для подачі постанови про скасування прийнятого рішення. За його словами, вже надійшло чотири таких постанови.

"Скасування цих постанов не складає для Верховної Ради ніяких труднощів, але, якщо ми їх скасуємо швидше, ніж через дві доби, і закон буде підписаний швидше, ніж через дві доби, це може поставити під сумнів легітимність закону", - підкреслив Парубій.


25 квітня Рада прийняла історично важливий закон №5670-д  про забезпечення функціонування української мови як державної. За нього проголосували 278 депутатів. Українська буде обов'язковою в органах влади та інших публічних сферах. Дія закону не поширюється на сферу особистого спілкування і релігійні обряди.



LIGA.net публікувала поіменний список парламентаріїв, які голосували або не голосували в Раді за мовний закон.


Беріть участь в опитуванні: Закон про українську мову підтримуєте? Опитування на LIGA.net

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?