Авторизация

Тука: Україна допоможе дітям загиблих в окупації шахтарів

Тука: Україна допоможе дітям загиблих в окупації шахтарів

Міністерство у справах тимчасово окупованих територій (МінТОТ) розгляне питання грошової компенсації сім'ям загиблих від вибуху в непідконтрольній Україні частині Луганської області Донбасу, де від вибуху загинули шахтарі. Про це повідомив заступник голови МінТОТ  Георгій Тука.

"Думаю, Україна знайде механізм і встановить контакт з сім'ями загиблих гірників для надання їм посильної допомоги", - написав він у своєму Facebook.


"Вся відповідальність за загибель людей лежить на окупаційній адміністрації так званої ЛНР і її ростовських кураторах, які сприяють функціонуванню мережі нелегальних копанок", - сказав Тука, зазначивши, що "з огляду на масове безробіття людям просто не залишається іншого виходу", як, ризикуючи життям, "горбатитися" на небезпечних і незаконних роботах.

Як пише Громадське, Тука сказав, що сьогодні, ймовірно, відбудеться нарада МінТОТ "з колегами з інших відомств і будуть вжиті заходи для реагування на ці події, зокрема підтримка дітей загиблих, виплата компенсації".


За попередніми даними, вибух метану на нелегальній шахті Східкарбон в окупованому селищі Юр'ївка Лутугинського району Луганської області забрав життя чотирьох людей. Про долю 15 шахтарів поки нічого не відомо.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка