Авторизация

Опоблок заблокував підписання мовного закону

Опоблок заблокував підписання мовного закону

Депутати фракції Опозиційного блока в у Верховній Раді зареєстрували два проекти постанови про скасування закону про українську мову, який був прийнятий сьогодні вранці. Про це повідомив журналістам депутат Опоблоку Олександр Вілкул, який подав один з проектів постанови разом з Вадимом Новинським передає кореспондент LIGA.net.

"Я вважаю, що цей закон антиконституційний. Він порушує як мінімум дві статті Конституції. Ми зараз заблокували його підписання своїм проектом постанови", - сказав він.


За його словами, Опоблок збирається звернутися до Конституційного суду.

"Таким чином, ні спікер парламенту Парубій, ні президент Порошенко не можуть підписати цей закон. Відповідно, цей закон не може вступити в силу", - підкреслив Вілкул у себе в  Facebook.


Документ №5670-д-П вже зареєстрований.


Також зареєстрований ще один проект постанови про скасування закону про мову №5670-д-П1, який подали депутати  Юрій Бойко, Нестор Шуфрич, Василь Німченко,  Михайло Папієв, Юлій Йоффе та Юрій Мірошниченко.



Закон передбачає, що українська мова як державна буде обов'язковою в органах влади та інших публічних сферах. Знати і використовувати її в роботі зобов'язані президент, керівництво парламенту, прем'єр і члени уряду, інші представники влади всіх рівнів в центрі і на місцях. Також знати і використовувати українську повинні керівники і співробітники освітніх, медичних і наукових установ.


Знати українську зобов'язані всі громадяни: держава повинна забезпечити їм можливість вивчати мову. Знання державної мови необхідно для отримання громадянства. Дія закону не поширюється на сферу особистого спілкування і релігійні обряди.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?