Авторизация

Кононенко сходив на допит в НАБУ - відео

Кононенко сходив на допит в НАБУ - відео

Заступник голови фракції БПП в Раді Ігор Кононенко прийшов сьогодні, 25 квітня, на допит в Національне антикорупційне бюро у справі про масштабну корупцію в енергетиці. Сюжет про це показаний в Twitter  агентства Радіо Свобода.

"Будь ласка. Я зараз запрошений на співбесіду", - заявив фігурант розслідування у відповідь слова журналістів "чи впізнали ви на записі свій голос?"


Він пообіцяв "всі коментарі" після завершення допиту в бюро. Втім, як додали пізніше журналісти, по виходу з будівлі НАБУ Кононенко відмовився що-небудь коментувати і порадив звернутися в його прес-службу.

Кононенко також обіцяв журналістам інтерв'ю після виходу резонансного розслідування про корупцію в енергетиці, а потім заявив, що готує позов проти Радіо Свобода в закордонний суд.





Раніше журналісти програми Схеми звинуватили бізнес-партнера Петра Порошенкоа в аферах в енергетиці. Були оприлюднені аудіо телефонних розмов за участю нібито Кононенка, братів Суркісів (Григорія і Ігоря), нардепа Ігоря Котвіцького і екс-глави правління компанії Енергомережа Дмитра Крючкова: вони обговорюють в тому числі незаконні способи отримання/збереження контролю над Запоріжжяобленерго, Черкасиобленерго і Харківобленерго, контрольні пакети акцій в яких належать Фонду держмайна.


Розмови також стосуються розподілу грошей між учасниками схеми. Події в розслідуванні зачіпають реальні події весни-літа 2015 року.



Американські фахівці, які співпрацюють з урядом США, верифікували голоси: кажуть, вони напевно належать фігурантам. Схеми передали ці записи НАБУ. НАБУ викликало на допит Кононенка і Суркісів.


15 квітня Крючков був екстрадований з Німеччини в Україну, його заарештували, але незабаром він вийшов під заставу 7 млн ​​грн.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка