Авторизация

Рада прийняла закон про державну мову

Рада прийняла закон про державну мову

Верховна Рада прийняла резонансний закон про державну мову. Про це із залу засідань парламенту повідомляє кореспондент LIGA.net.

За закон про забезпечення функціонування української мови як державної №5670-д у другому читанні і в цілому проголосували 278 депутатів.


Виступаючи в парламенті, віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко повідомив, що Кабмін готовий, як це передбачено законом про мову, подати протягом півроку проект закону про мови корінних народів і національних меншин. Він також зазначив, що законом передбачені перехідні періоди для адаптації до нових вимог.




аким чином, українська мова як державна буде обов'язковою в органах влади та інших публічних сферах.


Знати і використовувати українську в роботі зобов'язані президент, керівництво парламенту, прем'єр і члени уряду, інші представники влади всіх рівнів в центрі і на місцях. Також знати і використовувати українську повинні керівники і співробітники освітніх, медичних і наукових установ.


Знати українську зобов'язані всі громадяни. Держава повинна забезпечити громадянам можливість вивчати українську. Знання державної мови необхідно для отримання українського громадянства.



Тим часом під Радою проходить мітинг: люди вимагають ухвалити "мовний" закон.


У першому читанні "мовний" законопроект прийняли 4 жовтня 2018 року, а 28 лютого 2019-го Рада почала розгляд його в другому читанні. Були подані 2082 поправки.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?