Авторизация

Захід має прийняти Зеленського, інакше його прийме Кремль - WР

Захід має прийняти Зеленського, інакше його прийме Кремль - WР

Президентські вибори в Україні виграв Володимир Зеленський, і західне суспільство повинно прийняти цей факт. Про це йдеться в статті Майкла Карпентера для The Washington Post.

Карпентер звертає увагу, що Зеленський, на відміну від свого телеперсонажа, не є людиною з народу. Швидше він належить до української еліти - володіє розкішною віллою в Італії, користується підтримкою одного з найбільш могутніх і суперечливих українських олігархів Ігоря Коломойського.


Тому для того, щоб дійсно бути "слугою народу", Зеленський має усвідомити свої стратегічні пріоритети. Його передвиборна риторика, схоже, відображає розуміння цих пріоритетів, зазначає Карпентер. Щоб протистояти триваючій агресії Росії, Зеленський закликав США і Сполучене Королівство посилити тиск на Москву. Для боротьби з корупцією він закликав ізолювати правоохоронні органи України, особливо НАБУ і антикорупційні суди, що зароджуються, від політичного втручання. Щоб стимулювати економіку, йому потрібні інвестиції, а вони залежать від ситуації з верховенством права і захисту прав власності.

Якщо Зеленський хоче домогтися успіху з таким порядком денним, який відповідає цій риториці кампанії, йому знадобиться як внутрішня, так і міжнародна підтримка. Усередині країни йому знадобиться парламент і громадянське суспільство, що готові підтримати реформи. На жаль, український парламент зараз роздроблений і роз'єднаний - і точно так само роз'єднане трансатлантичне співтовариство, яке намагається вирішити свої проблеми, пише оглядач.



Це повинно змінитися, наполягає Карпентер. Захід повинен позбутися "втоми від України", яку він сам собі діагностував, і змінити вичікувальну позицію на стратегічну підтримку української армії, а також антикорупційних та економічних реформ. Тому що Україна є стратегічно важливою державою для Заходу, пише журналіст.


І міжнародне співтовариство не прийме Зеленського, це зроблять інші. Олігархи в Україні вже посилюються і починають активніше відстоювати свої інтереси. І Кремль зробить те ж саме, переконаний Карпентер.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка