Авторизация

У Зеленського не знають, як взяти під контроль кордон в Донбасі

У Зеленського не знають, як взяти під контроль кордон в Донбасі

В команді обраного президента Володимира Зеленського озвучили позицію з автономії для тимчасово окупованих територій Донбасу, яку вимагає для них Кремль, а також торкнулися теми перекриття кордону з РФ на сході. Про це в ефірі каналу ZIK говорив нинішній радник майбутнього глави держави з питань безпеки Іван Апаршин.

"Автономія (для ОРДЛО, - ред.) - однозначно, абсолютно і очевидно, що ні. Навіть не хочу про це чути", - підкреслив він.


Ведучий поставив питання про те, що буде, якщо Зеленський "раптом скаже", що треба йти на виконання мінських угод так, як їх трактують в Москві. Апаршин не вважає, що подібний сценарій є реальним.

"Такого не було і, я думаю, не буде", - відрізав він.


Радник обраного президента додав, що, на його думку, прийти до рухів у виконанні мінських угод можна, якщо домовитися про те, що нині непідконтрольну Україні ділянку кордону займає спочатку "не українська армія, але і не російська, і не білоруська", а миротворчі сили.



При цьому він вважає, що в цьому питанні на РФ мають натиснути США і Британія. Як саме це зробити, якщо до цих пір цього не зроблено, Апаршин не зміг відповісти.


"Ми не можемо один на один з РФ залишитися з цією проблемою", - резюмував він.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка