Авторизация

Інфографіка ЧЕСНО: як перемагали на всіх президентських виборах

Інфографіка ЧЕСНО: як перемагали на всіх президентських виборах

Другий тур цьогорічних виборів президента став рекордним за відсотком голосів, які отримав переможець. Володимир Зеленський переміг Петра Порошенка з результатом 73,2% проти 24,5% голосів при явці виборців 61,4%. Про це пише громадський рух ЧЕСНО.

Результат Зеленського перевершив рекорд Леоніда Кравчука на виборах 1991 року (61,6%). Кравчук переміг в першому турі, де з ним змагалися п'ять конкурентів.


Також вибори-1991 є рекордними щодо явки: тоді в голосуванні взяли участь 84,2% виборців (в той же день - 1 грудня 1991 року - відбувався всеукраїнський референдум щодо незалежності України).

Натисніть, щоб збільшити:





Антирекорд щодо явки встановили вибори-2014, в першому турі яких переміг Порошенко - 59,5% (це можна пояснити втратою контролю над Кримом і частиною Донбасу внаслідок збройної агресії Росії).



"За роки незалежності п'ять з семи президентських перегонів відбулися в два тури. До перемоги Зеленського рекордним результатом у другому турі міг похвалитися Леонід Кучма, який на виборах-1999 переміг Петра Симоненка, отримавши 56,3% голосів", - пишуть в ЧЕСНО.


Найменш переконливу перемогу в другому турі отримав у 2010 році Віктор Янукович, який переміг Юлію Тимошенко з результатом майже 49% голосів.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?